SPLOŠNI POGOJI

Uporabo spletnega mesta www.mtbpro.si urejajo splošni pogoji. Z obiskom naše spletne strani potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji in se z njimi strinjate. Pridržujemo si pravico do sprememb splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Splošni pogoji spletne trgovine www.mtbpro.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Na spletni strani se bomo z rednim vzdrževanjem in posodabljanjem trudili zagotavljati pravilnost in ažurnost vsebin. Obiskovalcem ne zagotavljamo in ne prevzemamo odgovornosti za vsebinsko celovitost, ažurnost in točnost kot tudi ne za morebitno škodo povzročeno z uporabo teh spletnih strani oziroma njenih vsebin. Enako velja za druge spletne strani, ki so preko povezav dostopne preko naše strani. Povezave s tretjimi stranmi vzpostavljate na lastno odgovornost in mi zanje ne prevzemamo odgovornosti. Na povezanih tretjih straneh tudi ne zagotavljamo zasebnosti in varnosti.

MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. je spletna trgovina, ki vam ponuja kolesarske dele, opremo in potapljaško opremo in dodatke. Pridržujemo si pravico da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja na spletni strani www.mtbpro.si. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno pregledujete Splošne pogoje. Pogoji poslovanja se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj po objavi na tej spletni strani.

AVTORSTVO GRADIV

Tekstovne vsebine na spletni strani je pripravilo podjetje v sklopu svoje dejavnosti. Vsebine se v določenih delih nanašajo na izdelke tujih dobaviteljev, katerih poslovni partner je naše podjetje.

Fotografije uporabljene na spletni strani so pridobljene iz več virov in sicer:

  • uporabljene so lastne fotografije, ki smo jih v sklopu našega delovanja fotografirali sami
  • uporabljene so fotografije poslovnih partnerje v delih ko so predstavljeni izdelki le teh poslovnih partnerjev
  • uporabljene so tematsko ustrezne profesionalne fotografije shutterstock

 

 

NAROČANJE

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom »Dodaj v košarico«. Vodeni boste skozi celoten proces od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi izbrišete. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš naslov potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vašo e-pošto. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Potrošnik nima posebnih stroškov z naročilom preko spleta.

Za nakup izdelka na spletni strani se lahko registrirate. Vaša registracija oz. hiter nakup pomeni, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate.

Kot registriran uporabnik boste deležni tudi posebnih ponudb. Vaši podatki bodo shranjeni v bazo spletne trgovine. Po vnosu vaših podatkov boste lahko takoj začeli z nakupom preko spleta.

CENA IN VELJAVNOST PONUDBE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Vse cene vsebujejo DDV (redna cena ali spletna cena že vsebuje DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo.

VELJAVNOST AKCIJSKIH CEN

Vse znižane akcijske cene so veljavne do zaključka akcije oziroma do odprodaje zalog dotičnega artikla.

PROMOCIJSKE KODE

Promocijske kode veljajo na malo prodajne cene, znotraj košarice lahko kupec vnese promocijsko kodo v prostor, ki je namenjen za vnos promocijskih kod. S klikom na gumb »Uporabi kodo« kupec aktivira promocijsko kodo. Če je promocijska koda veljavna in pravilno vnesena sistem avtomatično upošteva ugodnost, ki jo promocijska koda predstavlja. V primeru, da koda ni pravilna sistem javi, da je bila vpisana napačna koda.

Promocijske kode ne veljajo na akcijske cene razen če je predhodno določeno drugače iz strani prodajalca.

Pri posameznem nakupu je možno uporabiti le eno promocijsko kodo.

RAČUNI IN HRANJENJE PODATKOV

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

Račun prejme kupec ob prejemu blaga oziroma po elektronski pošti, ki je bila navedena ob oddaji naročila, ob odpremi blaga.

Vse dokumente, potrditev naročila, v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu podjetja MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p.. Dostop do dokumentov hranjenih v podjetju MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. je možen na podlagi dogovora z odgovorno osebo podjetja.

Vsi dokumenti, računi so napisani v slovenskem jeziku.

 NAČIN PLAČILA

Kupec ima naslednje možnosti plačila:

  1. Plačilo s kreditno kartico. Plačilo se izvede takoj med postopkom naročanja in sicer tako, da potrošnik vnese podatke o svoji kreditni kartici. Vaš račun bomo za znesek naročila bremenili pred odpošiljanjem izdelkov.
  2. Plačilo po povzetju. Plačilo se izvede ob prevzemu blaga kurirski službi, ki dostavi blago kupcu.

DOSTAVA IN STROŠKI POŠTNINE

Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Dostavo blaga opravi za nas dostavno podjetje Pošta Slovenije d. o. o. in GLS d.o.o.. Stroški dostave blaga v Sloveniji (embalaža, pakiranje, dostava) znašajo 5,00 € za naročilo do vrednosti 100 €, stroški dostave za vrednost nad 100 € je brezplačen.

IZDELKI IZ KATEGORIJE ˝KOLESARSTVO˝

Podjetje MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. se zavezuje, da bo izdelke, ki spadajo pod kategorijo ˝kolesarstvo¨ in  so na zalogi odpremili v 24 urah, če je izdelek na zalogi!

Pošiljko (za izdelke iz zaloge) boste prejeli najkasneje v treh (3) delovnih dneh od prejema plačila oziroma potrditve naročila v primeru plačila po povzetju. Pošiljko (za izdelke po naročilu) boste prejeli najkasneje v tridesetih (30) delovnih dneh od prejema plačila. Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere ponudnika.

IZDELKI IZ KATEGORIJE ˝POTAPLJANJE˝

Podjetje MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. se zavezuje, da bo izdelke, ki spadajo pod kategorijo ˝potapljanje¨ in  so na zalogi odpremili v 5 delovnih dneh, če je izdelek na zalogi!

Pošiljko (za izdelke iz zaloge) boste prejeli najkasneje v osmih (8) delovnih dneh od prejema plačila oziroma potrditve naročila v primeru plačila po povzetju. Pošiljko (za izdelke po naročilu) boste prejeli najkasneje v petinštiridesetih (45) delovnih dneh od prejema plačila. Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere ponudnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh www.mtbpro.si. Napake na spletni strani niso izključene. Slike so lahko simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja. Izdelki so novi in brezhibni, razen če je v opisu drugače navedeno. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da jih podjetje ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Za napake, ki se lahko pojavijo pri samem vnosu za posamezen artikel (opis artikla, cena za artikel ali lastnosti artikla) ne odgovarjamo in nikakor ne želimo namerno zavesti kupca oz. obiskovalca, saj se trudimo za točnost in doslednost podatkov za vsak artikel.

 PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 134. člena Zakona o varstvu potrošnikov ( v nadaljevanju ZVPot-1), ki določa:

“Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.”

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe ureja 135. člen zakona ZVPot-1.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: info@mtbpro.si, blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino blaga najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

POSTOPEK ZAMENJAVE IN VRAČILA BLAGA

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora o tem pisno obvestili prodajalca (pogoji so navedeni v prejšnjem odstavku), mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške vračila blaga ob odstopu od pogodbe krije potrošnik.

POSTOPEK VRAČILA KUPNINE

MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila za blago. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

UGOVORI, PRIPOMBE, ZAHTEVKI IN IZJAVE

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (15) dneh od prevzema pošiljke na naslov: MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p., Dobrna 15c, 3204 Dobrna, s pripisom reklamacija. Prav tako nam na ta naslov pošljite izdelek v originalni embalaži. Pošiljk z odkupninami ne sprejemamo!!

Z uporabo naše e-trgovine izražate svoje strinjanje s pogoji poslovanja.

ZASEBNOST IN VARNOST

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vsem kupcem na naši spletni strani pripadajo pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov oz. ZVPot-1. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Zakonu o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-2 Uradni list RS št. 163/2022), pravila varstva zasebnosti in piškotkov.

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.mtbpro.si v celoti ostali v lasti podjetja MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Spoštujemo vašo zasebnost, zato vaše podatke skrbno varujemo.

Politika varstva osebnih podatkov vsebuje informacije, na kakšen način naša organizacija kot upravljavec obdeluje osebne podatke, ki jih prejema od posameznika na osnovi pravnih podlag.

UPRAVLJALEC

MTBPRO, Aljaž Krajnc s.p.
Dobrna 15c
3204 Dobrna

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zbranih osebnih podatkov na spletni strani ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

  • SPLETNI OBRAZEC
    Z uporabo spletnega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov za namen komunikacije z našim podjetjem. Spletna stran uporablja obrazec preko katerega lahko uporabniki pošljejo povpraševanje. Podatki poslani preko obrazca se ne hranijo v podatkovni bazi na spletu, ampak so poslani na e-poštni naslov podjetja. Podjetje podatke uporablja izključno za obravnavo posamičnega povpraševanja. Podatki poslani preko obrazca se ne uporabljajo za namene dodatnega trženja.

ROK HRAMBE

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, do izpolnitve namena zbiranja in obdelave oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Posameznik lahko privolitev kadarkoli spremeni ali prekliče.

Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi predpisov, se hranijo skladno z zakonodajo, ki ureja njihovo zbiranje. Po zakonsko določenem preteku roka za hrambo, se podatki zbrišejo.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti.

V primeru da želi posameznik uveljavljati katero od pravic, lahko pošlje zahtevek po elektronski pošti info@mtbpro.si, telefonu 040 716 444 ali po redni pošti na MTBPRO, Aljaž Krajnc s.p. Dobrna 15c, 3204 Dobrna.

Posameznik pa lahko ugovor glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo naše podjetje nemudoma izvedlo vse ustrezne ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika, skladno z veljavno zakonodajo in GDPR.

ZAŠČITA PODATKOV

Spletna stran je zaščitena s SSL certifikatom kar v nadaljevanju pomeni, da so podatki šifrirani pri prenašanju preko spleta. Šifriranje nepooblaščenim osebam oteži ogled podatkov, ki se prenašajo med računalniki. Zato je malo verjetno, da je kdo prebral to stran, medtem ko je potovala po omrežju.

SPLETNI PIŠKOTKI

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 130/2022; v nadaljevanju ZEKom-2), ki je začel veljati konec leta 2022, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Obiskovalci imajo vedno možnost sprejeti ali zavrniti shranjevanje spletnih piškotkov. Spletni brskalniki običajno samodejno sprejmejo piškotke, vendar lahko osnovne nastavitve brskalnika uporabnik spremeni in piškotke avtomatsko zvrača ali pa je pred shranjevanjem piškotkov na to opozorjen.

Nastavitve piškotkov za najpogostejše brskalnike:

Chrome
Firefox
Internet explorer
Opera
Safari

OBVEZNI PIŠKOTKI

So piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani, premikanje po spletni strani in uporabo njenih osnovnih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti osnovnega delovanja spletne stani.

IZVEDBENI PIŠKOTKI

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

FUNKCIONALNI PIŠKOTKI

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše up. ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Naša spletna stran ne uporablja piškotkov tretjih strani (tako imenovanih “third-party cookie”), ki se uporabljajo za sledenje obiskovalcev, analize, druge funkcionalnosti ali ponovno trženje. Iz tega naslova na spletni strani ni potrebno dodatno dovoliti uporabo spletnih piškotkov.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

MTBPRO, Aljaž Krajnc, s.p.